Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.10.2011. КИЇВ. Відкрився ІХ Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров»

5 жовтня за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України в столичному Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) відкрився IX Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров».
Урочиста церемонія відкриття розпочалася з перегляду фільму киянина Дмитра Теленкова «Часи…», що оповідає про життя і служіння Предстоятеля Української Православної Церкви.
Було зачитане вітальне слово Блаженнішого Митрополита Володимира до організаторів та учасників фестивалю і також вітальні адреси Президента та Прем’єр-міністра України.
Українську Православну Церкву на відкритті «Покрову» представляли: керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній, голова Синодального відділу у справах молоді єпископ Обухівський Іона.
Фестиваль пройде з 5 по 9 жовтня. У роботі фестивалю беруть участь близько 40 документальних, ігрових, короткометражних та анімаційних робіт з України, Росії, Білорусі, Сербії, Італії, Франції, у тому числі 15 фільмів-прем’єр. Також у рамках кінофестивалю пройдуть творчі зустрічі з режисерами, круглі столи тощо.