Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.08.2011. ВІННИЦЯ. Свято 20-ої річниці Незалежності України розпочалося з молитви і Божого благословення

24 серпня в день 20-ої річниці Незалежності України, митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон звершив подячний молебень у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці. У богослужінні взяли участь настоятелі та клірики усіх храмів міста.
Разом з духовенством та парафіянами свої молитви підносили керівники Вінниччини на чолі з головою обласної ради С.П. Татусяком, начальники управлінь, депутати обласної та міської рад, представники командування ВПС ЗС України та силових структур.
Перед початком молебню митрополит Симеон привітав присутніх зі святом. Владика підкреслив, що незалежність, яку попередні покоління намагалися здобути у важкій та кривавій боротьбі, українці двадцять років тому отримали мирним шляхом, не проливши жодної краплі крові. «Незалежність була дарунком Божим для народу України, — сказав архієрей — ми здобули волю і просимо, щоб Бог дав нам долю, як про це співається у гімні «Боже великий єдиний». Владика наголосив, що доля народу буде залежати, насамперед від того, наскільки кожен буде співставляти свої наміри і вчинки зі словом Божим і вченням, яке залишив Господь Ісус Христос».
Митрополит Симеон побажав керманичам влади і простим громадянам Божого благословення, мудрості, сил і здоров’я для звершення справ, які слугуватимуть для блага земного і для того, що послужить на спасіння душі.
Користуючись нагодою, владика Симеон привітав зі святом Петра Порошенка, котрий також був присутній у храмі. Митрополит подякував Петру Олексійовичу за добрі справи, які він і його родина роблять для міста і Вінниччини в цілому, та за допомогу Церкві у храмобудівництві та соціальній діяльності.
Голова обласної ради Сергій Татусяк також привітав митрополита Симеона, священиків і всіх вінничан зі святом, яке цього року традиційно розпочалося з молитви і Божого благословення.
Прес-служба Вінницької єпархії