Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.08.2011. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви зустрівся з Главою УГКЦ Святославом (Шевчуком)

23 серпня, Блаженніший Митрополит Київськийі всієї України Володимир у своїй резиденції у Києво-Печерській Лаврі прийняв Главу Української Греко-Католицької Церкви Святослава (Шевчука), якого супроводжував секретар Синоду УГКЦ єпископ Богдан (Дзюрах).
Блаженніший Митрополит Володимир привітав нового Главу УГКЦ з обранням на це служіння й висловив сподівання, що відносини між Українською Православною Церквою та Українською Греко-Католицькою Церквою будуть конструктивними, буде зберігатись міжконфесійний мир і злагода.
Владика Святослав подякував за слова вітання й наголосив, що Блаженніший Митрополит Володимир є «духовним батьком більшої частини українського народу». Також він поздоровив Владику Володимира із 45-річчям архієрейської хіротонії та присвоєнням звання «Герой України».
Під час бесіди були обговорені питання можливої співпраці обох Церков у галузі богословської освіти. Сторони обмінялись думками щодо подальшого розвитку українського богослов’я.
Була також підкреслена необхідність примирення між вірними обох Церков. У зв’язку з цим, було домовлено, що надалі всі проблемні питання у взаємовідносинах будуть вирішуватись у робочому порядку.
Бесіда пройшла в атмосфері доброзичливості й відкритості. На завершення зустрічі сторони обмінялись пам’ятними подарунками. Зокрема, Митрополит Володимир подарував гостю ювілейну панагію та богослужбовий Новий Завіт українською мовою.
Зі сторони Української Православної Церкви у зустрічі взяв участь Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, секретар ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, голова Служби протоколу Київської Митрополії протоієрей Валерій Кравець та діловод Канцелярії Київської Митрополії архімандрит Аркадій Демченко.