Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.08.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин закладки храмового комплексу в ім’я святителя Миколая на місці явлення Христа Спасителя

20 серпня Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин закладки храмового комплексу в ім’я святителя Миколая в селі Демидів, Вишгородського району Київської області.
Йому співслужили благочинний Вишгородського церковного округу протоієрей Димитрій Денисенко та священнослужителі району.
За богослужінням також молилися представники обласної та районної рад.
Після звершення чину закладки Блаженніший Владика нагородив орденом святителя Димитрія Ростовського фундатора храму міністра екології та природних ресурсів України Миколая Злочевського.
По закінчені Архіпастир звернувся до богомольців із повчальними словами про значення храму у житті християнина та побажав Божої допомоги у зведенні Свято-Миколаївського храму.
«Храм в житті кожної людини стає визначним місцем, бо це місце Боже, Божий храм. Там збираються люди для того, щоб єдиними вустами та єдиним серцем сповідувати Ім’я Пресвятої Трійці та нашу віру в Бога і надію на Нього й на життя вічне», — сказав зокрема він.
Храм в ім’я святителя Миколая зводиться на місці дивного явлення, яке відбулося тут за часів гонінь на віру та Церкву. У 1926 році двоє пастушків були свідками явлення в небі знамення Хреста і Самого Господа Іісуса Христа, Який говорив їм слова зміцнення та втіхи перед прийдешніми гоніннями на Церкву, заповідав жити благочестиво і твердо стояти в Православ’ї. Діти розповіли про дивну подію священикові місцевого храму і жителям села, які не лише віднеслися до розповіді хлопчиків з повною довірою, але й самі дістали духовну користь, зміцнившись у вірі та благочесті на довгі роки. На місці явлення був встановлений Хрест, і пам’ять про це чудо жителі навколишніх сіл свято зберігають досі.