Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.08.2011. КИЇВ. В єпархії розподілено на зони пастирської опіки

Розпорядженнями Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, території вікаріатств Київської єпархії розподілено на зони пастирської опіки парафій.
У зв’язку зі збільшенням парафій у Броварському вікаріатстві Київської єпархії, з метою підвищення пастирської відповідальності духовенства, опреділенням Нашим від 19 липня 2011 року, вводиться розподіл території вікаріатств Київської єпархії розподілено на зони пастирської опіки парафій.
• Турбота про чистоту православної віри та гідне церковно-моральне виховання віруючих;
• Проведення місіонерської та духовно-просвітницької роботи, в тому числі навчальних закладах, лікарнях, тощо;
• В межах території пастирської опіки звершення богослужінь та треб;
• Сповіщення мешканців населених пунктів своєї території, в тому числі через місцеві ЗМІ, про значимі події в церковному житті, доведення до них Звернень та Послань Предстоятеля та Священого Синоду Української Православної Церкви;
• Виконання в межах території пастирської опіки інших обов’язків та доручень, покладених на настоятелів та притч єпархіальною владою;
• Настоятелям та притчу парафій забороняється звершення богослужінь
та треб по за межами своїх територій своєї пастирської опіки, без благословення благочинного, або згоди настоятеля, відповідаю чого за дану територію.
Список населених пунктів, закріплених за парафіями Броварського вікаріатства додається. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на благочинних Броварського вікаріатства.
Володимир,
Митрополит Київский і
всієї України