Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.08.2011. ТЕРНОПІЛЬ. Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій взяв участь в урочистостях на честь Смоленської ікони Божої Матері «Одигітрія»

9 та 10 серпня в Смоленській і В’яземській єпархії пройшли урочистості на честь Смоленської ікони Божої Матері «Одигітрія».
По благословенню Предстоятеля Української Православної Церкви участь в урочистостях взяв митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій.
9 серпня, напередодні свята, в Свято-Успенському кафедральному соборі Смоленська було звершено молебний спів з акафістом перед чудотворним образом Пресвятої Богородиці. Богослужіння очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій у співслужінні єпископів Смоленського і В’яземського Пантелеімона, П’ятигорського і Черкеського Феофілакта та Бронницького Ігнатія.
В день свята, 10 серпня, Божественну літургію в Успенському соборі звершили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, архієпископ Вітебський і Оршанський Димитрій, єпископи Смоленський і Вяземський Пантелеімон, П’ятигорський і Черкеський Феофілакт, Бронницький Ігнатій. За богослужінням співав архієрейський хор Смоленської єпархії.
Після закінчення Літургії та хресного ходу єпископ Пантелеімон сердечно подякував архіпастирів і всіх віруючих за радість спільної молитви у чудотворного образу. Потім до присутніх звернувся митрополит Тернопільський Сергій. З вшануванням головної святині Смоленської землі владику Пантелеімона і всіх присутніх привітав губернатор області С.В. Антуф’єв.
Також в день свята митрополит Сергій та єпископ Пантелеімон звершили молебень з акафістом у чудотворного образу Пресвятої Богородиці.