Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.08.2011. КИЇВ. Намісник Києво-Печерської Лаври очолив урочистості з нагоди дня пам’яті першого Тамбовського єпископа та Собору Тамбовських святих

10 серпня, в день пам’яті святителя Питирима Тамбовського і Собору святих Тамбовських, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел очолив урочистості у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Тамбова.
В цей день митрополит Павел у співслужінні єпископа Тамбовського і Мічурінського Феодосія звершив Божественну літургію. За Літургією також молилися намісник Свято-Іллінського Одеського чоловічого монастиря архімандрит Віктор (Биков), гості Української Православної Церкви, духовенство Тамбовської єпархії.
Після закінчення Літургії навколо собору пройшов хресний хід з мощами святителя Питирима, а потім був відслужений молебень.
На завершення урочистостей митрополит Павел передав тамбовській пастві благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира — Києво-Печерську ікону Божої Матері та ікону «Живоносне джерело». У дарунок українським гостям була передана ікона преподобної Марфи Тамбовської.
У Собор святих Тамбовських входять прп. Серафим Саровський, прп. Амвросій Оптинський, прп. Силуан Афонський, свт. Феофан Затворник, сщмч. Володимир Київський (Богоявленський), прп. Марфа Тамбовська, сщмч. Мисаїл Рязанський та інші святі, які народилися або просіяли подвигами на Тамбовської землі.
Напередодні у кафедральному соборі було відправлено Всенічне бдіння.