Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.08.2011. ХУСТ. У єпархії молитовно вшанована Нанківська ікона Божої Матері – святині Закарпаття

10 серпня єпархія відзначає день Нанківської ікони Божої Матері. На місці явлення ікони відбулося святкове богослужіння, яке очолив архієпископ Хустський і Виноградівський Марк. Правлячому архієрею співслужили єпископ Мефодій (Петровцій) та духовенство Хустської, Мукачівської єпархій, а також гості з інших регіонів.
Віруючі з різних куточків Закарпаття почали заповнювати місцевість навколо каплиці та чудодійного джерела з самого ранку. Більше тридцяти священнослужителів стали довкола святого престолу для того, щоб піднести свої молитви до Матері Божої.
Історія появи Нанківської ікони Божої Матері досить цікава. Адже, у далекому 1690 році, коли вперше побачили ікону окутану як би вогнем, жителі села Нанкова з невідомої причини не захотіли, щоб ікона залишалася серед них. Одна пара волів не рушала з місця, коли ікону погрузили на підводу, щоб відвезти її з місця появи. Тільки коли жителі дали обіцянку, що відвезуть ікону у Повчанський Монастир (Угорщина) та запрягли ще одну пару волів, ікона «рушила» з місця. Скоро Нанаківська ікона стала сльозоточивою.
У теперішні часи багато змінилося. На місці появи ікони стоїть чудова каплиця, а джерело чистої води, яке з’явилося з появою ікони, дарує зцілення всім, хто з вірою до нього приходить. Люди з радістю приходять на це місце для того, щоб піднести молитву владичиці неба і землі.
Пречиста Діва Марія благоволила повернути у село Нанково список із Чудотворної Нанківської Ікони та подає благословення всім, хто припадає до неї з вірою та упованням на Божу милість.Доглядає за каплицею місцева парафія разом з настоятелем протоієреєм Іоанном Юрина.