Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.08.2011. ЛУЦЬК. Розпочалися вступні іспити у Волинську духовну семінарію

6 серпня у Волинській духовній семінарії розпочалися вступні іспити на навчальний рік. Проходять вони в три етапи: спочатку абітурієнти написали письмові роботи, потім покажуть вступній комісії свої знання молитов, біблійної історії, вміння читати церковно-слов’янською мовою і на останок буде перевірено їх вокальні дані. Під час іспитів кожен абітурієнт матиме зустріч з керуючим Волинською єпархією митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом. Також вступники зустрічаються з ректором ВДС протоієреєм Сергієм Ющиком та інспектором навчального закладу протоієреєм Георгієм Шевчуком.
Під час вступних іспитів абітурієнти, мешкаючи у Волинській Духовній Семінарії, вже мали змогу ознайомитися з семінарським життям. Також помоляться на урочистому богослужінні з нагоди свята святого великомученика і цілителя Пантелеймона та візьмуть участь у у хресному ході.
Протягом усієї вступної сесії юнаки та дівчата мали змогу поспілкуватися із викладачами ВДС, які є не тільки священнослужителями, а й досвідченими педагогами. Окрім того, юнаки відвідали музей Волинської ікони та звершили екскурсію по місту Луцьку. Особливо приємно відзначити, що серед цьогорічних юнаків, які подали документи для вступу у Волинську Духовну Семінарію, є такі, які свого часу брали участь у дитячих таборах, що проводилися вихованцями ВДС для недільних шкіл.