Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.08.2011. ЛУЦЬК. Діти волинських приходів здійснили піше паломництво

20 червня в Колківському благочинні по благословенню митрополита Луцького і Волинського Ніфонта розпочався піший похід-паломництво до визначної волинської святині — Свято-Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря села Чарторийськ Маневицького району.
Щороку учні недільних шкіл благочиння беруть на себе цей духовний подвиг. Не стало виключенням і літо цього року.
Юні православні християни з селища Колки, сіл Старосілля, Розничі, Грузятин, Копилля Маневицького та села Залісці Рожищенського районів, взявши туристичне спорядження, намети, продукти, зібрались у храмі Казанської ікони Пресвятої Богородиці села Розничі. Супроводжуючі дітей священики відслужили молебень і з молитвою всі вирушили в паломництво.
Всіх учасників було 82: 5 священиків та 77 дітей. Маршрут пролягав селами Семки, Комарове та Новосілки. Першу ніч ночували під відкритим небом на узліссі поблизу села Комарове, куди прийшли після обіду.
Розбили табір, організували приготування вечері та спортивні ігри. Разом молились та слухали духовні бесіди. Вранці наступного дня паломники вирушили далі. У Новосілках для юних богомольців місцевий священик Миколай Шкабура організував обід та відпочинок. Увечері, 21 червня, паломники прибули в монастир. Отець намісник архімандрит Володимир гостинно прийняв дітей та подбав про нічліг та харчування. Учасники походу молились за вечірнім та ранковим богослуженням у Свято-Хрестовоздвиженському соборі монастиря і отримавши духовну користь, повернулись додому.