Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.08.2011. ЛУЦК. Волинь і Крим моляться за відродження Десятинного собору

За відродження православної святині – Десятинної церкви разом із братією та парафіянами Різдва Пресвятої Богородиці Десятинного чоловічого монастиря також моляться духовенство та віруючі Волині та Криму.
Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт у листі до намісника Десятинного монастиря архімандрита Гедеона (Харона) запевнив, що буде возносити «свої недостойні молитви до престолу Богоотця за обитель і братію, а також просити духовенство та мирян ввіреної йому Волинської єпархії їхніх молитов за утихомирення злих сердець, які нині зі всією ненавистю та злобою повстали на нашу віковічну святиню».
Крім того, владика зазначив: «Спостерігаючи за останніми подіями навколо святині нашого краю – Десятинної церкви, не тільки серце розривається від болю, але й вуста готові волати з закликом до покаяння сучасних роздирателів Тіла Христового – Єдиної Святої Соборної і Апостольської Церкви. Нам, православним віруючим на західній Україні, як нікому відоме ваше становище, стан беззахисності та власного безсилля».
Із глибокою скорботою сприйняв сумні випадки супротиву відродження святині Православної Русі – Десятинної церкви – також митрополит Симферопольский і Кримский Лазарь.
«Преподобный Ефрем Сирин пишет нам, что «Господь любит постоянного молитвенника и являет ему свои щедроты», — зазначив владика. — Искренне веруя, что Небесный Владыка никогда никого не оставляет, но промышляет о каждом творении своем, всецело положимся на всеблагую милость и Премудрость Его, возверзим на Него печаль свою, и Он устроит богоугодное пред Ним. Благословение Божие да пребудет с Вами».
За благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира братія обителі звертається до всіх вірних чад Української Православної Церкви з проханням про спільну молитву. Приєднатись до братії Десятинного монастиря, здійснюючи щоденну молитву о 21 годині про відродження Десятинного собору, може кожен.
Молитва
Господи Иисусе Христе, Сыне Божий! Ты бо рекл еси, без Мене не можете творити ничесоже; Призри на ны, молящиеся Тебе воздвигнути собор Десятинный, в честь Пресвятыя Владычицы нашея Богородицы и Приснодевы Марии, Еяже молитвами и всех Твоих святых помилуй нас. Аминь.