Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.08.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир вручив Блаженнішому Католікосу-Патріарху Іллі ІІ диплом доктора богослов’я «Honoris causa»

30 липня Святіший і Блаженніший Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія ІІ відвідав Київську духовну академію. Біля входу в адміністративний корпус КДА високого гостя зустрів Блаженніший Митрополит Київський і всієї України разом з ректором Київських духовних шкіл архієпископом Бориспільським Антонієм.
В ході короткої екскурсії владика Антоній ознайомив Предстоятеля Грузинської Православної Церкви з історією, нинішнім устроєм і побутом Київської духовної академії.
В аудиторії навчального корпусу КДА пройшла зустріч Святішого і Блаженнішого Патріарха-Католікоса всієї Грузії Ілії ІІ з викладачами і студентами Київських духовних шкіл.
У складі президії на зустрічі зайняли місця Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир і ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній.
Також на зустрічі були присутні архієреї Грузинської Православної Церкви, митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, єпископ Якутський і Ленський Роман, клірики Київської єпархії, представники грузинської діаспори Україні.
Відкриваючи зустріч у своєму вітальному слові ректор Київської духовної академії архієпископ Бориспільський Антоній ознайомив присутніх з біографією Блаженнішого Патріарха-Католікоса, розповів про Його внесок у розвиток богословської науки, підкресливши його значущість, перерахував книги та публікації Його Святості.
Владика ректор оголосив постанову Вченої Ради КДА про присудження Предстоятелю Грузинської Православної Церкви ступеня доктора богослов’я «Honoris causa».
У слові-відповіді Патріарх Ілля II сказав, що з вдячністю приймає цю почесну ступінь і підкреслив всю важливість розвитку богословської освіти сьогодні.
На завершення зустрічі владика ректор вручив Грузинському Патріархові екземпляри друкованих та мультимедійних видань КДА. У свою чергу Католікос-Патріарх Ілля ІІ передав у дар Київським духовним школам ікону святого Великомученика Георгія Побідоносця і книги, а Блаженнішому Митрополитові – аудіо-диск із своїми музичними творами.
Сайт КДАіС