Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.07.2011. ВІННИЦЯ. У місті відбувся концерт об’єднаних хорів Спасо-Преображенського собору та Стрітенського храму

24 липня сотні глядачів зібралися у концертному залі міста «Райдуга» на виступ об’єднаних хорів Спасо-Преображенського кафедрального собору та Стрітенського храму, який проходив в рамках фестивалю «Ми за Україну духовну»
Концерт відкрив регент об’єднаного хору, настоятель Стрітенського храму протоієрей Сергій Виговський. Відкрив просто і водночас велично словами псалмоспівця Давида: «Пою Богу моему, дондеже есмь» (Співаю Богу моєму, доки я є). Ці слова виразили зміст фестивалю. І здавалося що зал не дихав, коли хор співав 103-й псалом. В цьому псалмі благодать Всесвятого Духа через пророка Давида вчить, як слід піснославити Творця.
Це було свято, свято любові, радості, православної пісні. Оплески у залі стихали лише для того, щоб дати можливість хору виконати наступний твір. А численний хор співав, як одна людина. Здавалося, їх спів проходив крізь металевий дах залу, та летів у високе небо.
В один момент о. Сергій запропонував усім присутнім співати разом з хором піснеспіви, які співаються у Велику Суботу. Комусь це вдалось краще, комусь гірше, але кожен відчув себе часточкою Вселенної, яка славить Творця. Море квітів і теплих слів було на адресу о. Сергія і учасників хору від вдячних мешканців міста за чудовий вечір.
Отець Сергій також розповів, що цей концерт був маленькою підготовкою до масштабного святкування 20-річчя хору, та виразив надію, що незабаром і глядачі, і хор знову зберуться разом, щоб відсвяткувати 20-річний ювілей.
Завершилося свято тим, що хор проспівав «Многая літа» Патріарху Кирилу, Митрополиту Володимиру, митрополиту Симеону та усім присутнім. Зал аплодував стоячи. І кожен, залишаючи зал, уже чекав наступної зустрічі з цим талановитим колективом.
Прес-служба Вінницької єпархії