Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.07.2011. КИЇВ. Предстоятелі Руської, Грузинської та Української Православних Церков відправили молебень на Володимирській гірці

27 липня напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, Предстоятелі Руської, Грузинської та Української Православних Церков відправили молебень на Володимирській гірці у підніжжя пам’ятника хрестителю Русі.
Молитви також підносили архієреї Української Православних Церков, члени делегацій Руської та Грузинської Церков, численне духовенство Київської єпархії, кияни та гості міста.

На молебені від влади були присутні: заступник голови адміністрації Президента України Ганна Герман, радник Президента України Юрій Богуцький, народні депутати та інші високопосадовці.
Молебень супроводжував спів хор Київської духовної академії та семінарії під управлінням ігумена Романа (Підлубняка).
Після Предстоятелі Української та Руської Православної Церкви обмінялися вітальними словами.
«Нині благодать Святого Духа зібрала нас в цьому місті, щоби прославити Милосердного Бога, Його угодника — рівноапостольного князя Володимира, і піднести наші молитви до неба. Це місце набуло своє значення на честь 1000-річчя Хрещення Русі і з тих пір ми тут збираємося, щоби вознести молитви подяки та славослів’я. Ми дякуємо Вам за те, що Ви прибули на це торжество, на місце, безпосередньо пов’язане з Хрещенням Русі.
Нехай Милосердний Господь, молитвами рівноапостольного князя Володимира, зберігає Вас на всіх Ваших шляхах, в Вашому нелегкому служінні. Нехай благодать Святого Духа переможе в наших серцях гордість та непорозуміння. Нехай милість Божа від віку і довіку зміцнює всіх нас в Православній вірі – вірі наших батьків і прадідів, в вірі благочестя і спасіння», — сказав Блаженніший Владика.
Далі Святіший Патріарх Кирил, Святіший Католікос-Патріарх Ілля ІІ та Блаженніший Митрополит Володимир вклонилися іконі святого рівноапостольного князя Володимира із часточкою його чесних мощей.
По закінченні Предстоятелі трьох Церков поклали квіти до пам’ятника князю Володимиру.