Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.07.2011. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви зустрів Патріарха-Католікоса всієї Грузії Іллю ІІ

Після прильоту до столиці України Святіший Патріарх відвідав Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру.
Біля Святих воріт Лаври Предстоятеля Грузинської Православної Церкви зустріли Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, митрополити: Луганський і Алчевський Іоаннікій, Вишгородський і Чорнобильський Павел, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, вікарні архієреї Київської Митрополії, духовенство столиці, прочани та чисельна грузинська діаспора.
Після урочистої зустрічі Патріарх Ілля відправив на площі перед Свято-Успенським собором Лаври подячний молебень, по завершенні якого Предстоятелі Української та Грузинської Православних Церков обмінялися вітальними словами.
«Наша древня Лавра за роки свого існування навряд може похвалитись тим, що приймала Главу Грузинської Православної Церкви. Нині Ви звершили цей історичний візит для того, щоби помолитися з нашим народом, нашими ієрархами, з нашим духовенством. Помолитися про мир у всьому світі, помолитися, щоб Господь примножив любов серед наших людей, і таким чином, показав, що існує любов між нашими Церквами», — сказав, зокрема, Блаженніший Митрополит Володимир у своєму вітанні.
В свою чергу, Патріарх Ілля ІІ відзначив:
«Я сердечно вітаю Вас від імені Грузинської Православної Церкви, православних християн Грузії, Священного Синоду Грузинської Церкви і бажаю Вам доброго здоров’я та довгих років життя. Я бажаю Вашому Блаженству, щоби мир та спокій воцарилися на ваши землі і на Грузію, щоби мир і спокій був у наших серцях. Ви, Ваше Блаженство, є видатним ієрархом не тільки Української Православної Церкви , але й всього Православ’я. Ми глибоко шануємо Вашу духовність та Ваші знання. Я ще раз дякую Вам за теплий прийом та прикликаю на вірян та духовенство Боже благословення».