Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.07.2011. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній відзначив День Ангела

23 липня церковна повнота вшановує пам’ять Преподобного Антонія Києво-Печерського, початківця чернечого життя землі нашої.
В цей день Архіпастир Подільського краю –митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, відзначив День Ангела.
Напередодні – 22 липня було відправлене урочисте Всенощне бдіння за яким усіх парафіян Свято-Покровського кафедрального собору й гостей, що прибули з різних куточків єпархії для того, щоб молитовно прославити одного із величних подвижників, яких своїм благочестям і служінням укріпляв Православ’я на нашій землі а також привітати архіпастиря, було помазано Святим єлеєм від гробу Господнього.
23 липня сонячним ранком мелодійний передзвін Свято-Покровського кафедрального собору сповістив про початок святкової Божественної Літургії, яку очолив іменинник – Високопреосвященнійший Антоній, Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський у сослужінні гостей – архієреїв з інших областей, що прибули розділити з Хмельничанами духовну радість: Високопреосвященнішого Сімеона, Митрополита Вінницького та Могилів-Подільського, Високопреосвященнішого Миколая, Архієпископа Белгородського, Високопреосвященнішого Пантелеймона, Архієпископа Уманського та Звенигородського, Преосвященнішого Нікодима, Єпископа Житомирського та Новгород-Волинського, Преосвященнішого Діонісія, Єпископа Шепетівського та Славутського, а також усіх благочинних та священнослужителів – кліриків Хмельницької єпархії.
Після закінчення літургії Архієреї які прибули на свято, щоб по-братерськи розділити духовну радість, привітали владику Антонія, побажали міцного здоров’я, терпіння та Божої підтримки у його нелегкому архіпастирському служінні. Також митрополита Антонія теплими словами привітали священнослужителі Хмельницької єпархії, до слова привітань приєдналися і високоповажні чиновники міста та області Хмельницького.
Владика подякував всім за щиросердечні привітання, подякував прихожанам за те що вони прийшли у таке свято розділити зі своїм Архіпастирем духовну радість.
Без перебільшень можна зазначити, що наш архіпастир є людиною з великою, батьківською душею, надзвичайною ши¬ротою серця, яка охоплює тисячі людей незбагненою силою краси.
За роки несіння архієрейського служіння у Хмельницькій єпархії, митрополит Антоній строгістю і справедливістю, чуйністю і простотою, глибокими знаннями і духовним досвідом заслужив любов, повагу й шану не тільки своєї пастви і священнослужителів але й серед керівників міста та області.