Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.07.2011. ВІННИЦЯ. Молодь разом зі священиками на велосипедах подолала 70 км

14-15 липня за ініціативи благочинного Мурованокуриловецького району протоієрея Василія Балана відбувся дводенний велопохід, у якому взяли участь 32 юнаків та дівчат. Маршрут довжиною 35 км вів молодих людей з Мурованих Курилівців до Лядівського чоловічого монастиря, що знаходився у сусідньому Могилів-Подільському районі.
Дорогою нерідко зустрічалися складні підйоми та спуски, які вимагали концентрації духовних та фізичних зусиль, і що важливо, послуху керівнику походу – отцю Василію. А батюшка, котрий перед початком походу відслужив у храмі молебень, допомагав долати труднощі непростого шляху. Поруч з молоддю постійно були й інші священики: о. Констянтин Мішин, о. Олександр Лучин та миряни, які також допомагали у організації походу: вчитель мурованокуриловецької школи №1 Влодимир Неруш та депутат районної ради Віктор Ферманюк.
По прибутті в село Лядово учасники велопоходу зустрілися з православною молоддю Могилів-Подільського району. Після короткого відпочинку усі піднялися до скельного монастиря, де почули розповідь про історію обителі та молилися за акафистом Божій Матері. Під час богослужіння, яке звершили священики Василій Балан та Стефан Василинець, діти ставили свічки та подавали записки за здоров’я своїх рідних та близьких. А після служби братія монастиря пригостила гостей смачним обідом.
Після монастирської трапези діти заходилися розбивати наметове містечко на березі річки Дністер, за якою починається вже інша країна — Молдова. Потім усі дружно підготували футбольне поле та волейбольний майданчик для змагань, на які хто зна звідки з’явилися сили.
Після сплеску енергії молодь відпочиівла, під час якої відбулися розмови зі священиками.
А після духовної бесіди учасники велопоходу взялися готувати спільну вечерю: варили юшку, смажили шашлики та пекли картоплю. На вечерю до учасників велопоходу завітали старші гості, які привезли із собою кавуни, дині та багато солодощів, що зробило трапезу ще більш приємною.
Після вечері всі по черзі читали вечірні молитви та канон «Ангелу Хранителю» . На цьому все не завершилось: палили вогнище і грали біля нього в різні ігри, ще довго ніхто не хотів розходитися.
На другий день (підйом був о 7.30) було зібрано «містечко» та прибрано територію. Тоді знову піднялися у монастир, де молодь молилася за Божественою літургією, після якої був сніданок.
Учасники велопоходу просили організаторів залишитись ще на одну добу, але слід було повертатися і знову долати 35 км важкого шляху. Та, незважаючи на це, після повернення до Мурованих Курилівців молодь дякувала своїм батюшкам та дорослим організаторам за гарно проведений час і запитувала, коли знову будуть подібні походи.
Прес-служба Вінницької єпархії