Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.07.2011. МОСКВА-ЛЬВІВ. Учасники фестивалю «За життя — 2011» закликали до збереження життя ще не народжених малюків

7 – 9 липня 2011 року в Москві відбувся ІІ Міжнародний фестиваль соціальних технологій на захист життя і сімейних цінностей «За життя – 2011», в рамках якого також пройшов і І з’їзд керівників єпархіальних відділів по соціальному служінню, духівників і старших сестер сестринств милосердя.
З благословення архієпископа Львівського і Галицького Августина участь у даних заходах взяв керівник Духовно-просвітницького центру на честь святих праведних Богоотців Йоакима і Анни Львівської єпархії УПЦ Михаїл (Руслан) Коник.
Понад 100 представників Росії, України, Білорусії зібралися на фестивалі, щоб обговорити проблеми демографії та питання надання допомоги вагітним жінкам, що опинилися у важкій ситуації. Учасники фестивалю закликали суспільство до збереження життя ще ненароджених малюків.
В рамках заходу відбулися збори координаторів захисту материнства в єпархіях РПЦ, а також показ і нагородження кращих проектів і методик в царині захисту життя дітей до народження, надання допомоги вагітним жінкам, по терапії постабортного синдрому, по інформаційно-просвітницькій роботі, соціальній рекламі і правозахисній діяльності. Всього нагороджено 24 проекти. Цікаво зазначити, що головний приз фестивалю – це кришталева кулька з об’ємним зображенням дитятка в прозорій сфері.
Духовно-просвітницький центр на Фестивалі також презентував свою діяльність, адже Центр став першим єпархіальним центром захисту материнства, який створений на заклик Патріарха Кирила в Руській Православній Церкві.
«Для координаторів єпархій нашої Церкви робота по захисту цінностей сім’ї має стати провідною. – зазначив Михаїл (Руслан) Коник. – Якщо людина зможе цю проблему пропустити через своє серце, то ця людина справді, зможе багато потрудитися в тому, щоб ця проблема була подолана. Ця людина здатна віддати своє життя за життя іншого, можливо ще й ненародженого».
Перший з’їзд керівників єпархіальних відділів по соціальному служінню, духівників і старших сестер сестринств милосердя зібрав більше 300 чоловік із 92 єпархій РПЦ – Росії, Білорусії, України, Казахстану, Латвії, Естонії, Франції, Литви, Узбекистану.
Учасники З’їзду обговорили питання організації волонтерського служіння, допомоги бездомним, алкоголікам, наркоманам, співпраці зі ЗМІ, організації роботи з жебраками при храмі. За підсумками З’їзду було прийнято підсумковий документ «Про перспективи розвитку церковного соціального служіння».
В документі, зокрема йдеться, що «соціальне служіння Церкви базується на наданні допомоги конкретній людині, на індивідуальному підході до потребуючого, а також на розумінні того, що в кожній людині … зберігається образ Божий. Тому в багатьох сферах соціального служіння Церкви сьогодні має унікальний досвід. При цьому завдання церковної соціальної роботи – не дублювати функції держави, її головна мета – духовна: її учасники покликані навчитися любові. Діла милосердя спасительні: милосердне служіння допомагає людині віднайти любов, а разом з нею – самовіддачу, покірність, довготерпіння, смиренномуріє та інші християнські чесноти».
Учасники З’їзду закликали православних мирян до діл милосердя і підкреслили, що милосердне служіння є невід’ємною частиною повноцінного життя парафіяльної спільноти.

Прес-служба Духовно-просвітницького центру на честь святих праведних Богоотців Йоакима і Анни (Львівська єпархія)