Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.07.2011. ВІННИЦЯ. Громада села Балин отримає від віруючих єпархії допомогу

29 червня, на зборах єпархіальної ради під головуванням архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона були підбиті підсумки І етапу конкурсу серед найбідніших парафій, який єпархія оголосила на початку цього року. В конкурсі взяли участь 11 парафій з усіх благочинь єпархії окрім міських.
За умовами конкурсу, священик і парафіяни повинні були розповісти історію свого храму, описати сучасні труднощі та зусилля громади по їх подоланню. В той же час кожна з парафій Вінницької єпархії щомісяця робила спеціальний невеликий внесок для допомоги бідній парафії. Таким чином, метою конкурсу, оголошеного Вінницьким єпархіальним управлінням, було бажання спільними зусиллями віруючих, протягом року, допомогти двом парафіям вирішити хоча б частку їх проблемних питань.
На згаданому зібранні єпархіальної ради розглядалися чотири основних претенденти на допомогу: Свято-Успенський храм с. Некрасове Вінницького району, Свято-Миколаївський храм с. Райки Калинівського району, храм Різдва Пресвятої Богородиці села Нишівці Мурованокуриловецького району та Свято-Успенський храм села Балин Літинського району. Останній і був визнаний переможцем І етапу конкурсу. За надання допомоги цьому храму проголосували більшість благочинних та настоятелів монастирів єпархії. Архієпископ Симеон затвердив прийняте рішення, і незабаром кошти будуть передані громаді для проведення ремонтно-реставраційних робіт.
Прес-служба Вінницької єпархії