Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.07.2011. ЛУЦЬК. Неповнолітні злочинці взяли участь у фольклорному фестивалі

2 липня, Ковельська виховна колонія для неповнолітніх приймала естафету XX Міжнародного фестивалю художньої самодіяльної творчості неповнолітніх засуджених «Червона калина». Цьогорічний фестиваль був присвячений 20-річчю незалежності України.
Фестиваль щорічно проводиться Державним Департаментом України з питань виконання покарань під час літніх шкільних канікул у колоніях. Основна мета заходу – забезпечення прав неповнолітніх засуджених, які відбувають покарання у виховних колоніях, на дозвілля, відпочинок, участь у культурному житті та заняття мистецтвом, залучення їх до творчості, виховання поваги до духовних традицій українського народу та історії України. Були присутні на фестивалі представники державних органів, громадських і релігійних організацій, засобів масової інформації, творчі колективи.
На фестиваль запросили і батьків та близьких родичів засуджених підлітків, тож вони мали можливість більше поспілкуватися між собою.
На запрошення представників Департаменту і колонії на фестивалі були присутні керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, духівник ув’язнених Волинської області протоієрей Георгій Шевчук та голова інформаційно-просвітницького відділу єпархії протоієрей Валентин Марчук. З благословення єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира на святі був присутній протоієрей Василь Сергійчук. Владика Ніфонт привітав учасників зі святом та подарував для колонії ікону Пресвятої Богородиці та DVD-плєєр.
Під час фестивалю засуджені виконували конкурси маршової пісні, конкурсанти пробували себе у ролі акторів, а також демонстрували вироби, виготовлені власними руками. Журі, до складу якого здебільшого увійшли працівники служб у справах неповнолітніх, соціальних служб та служб для молоді, оцінили здібності та таланти учасників фестивалю. При виборі переможця членами журі окрім творчих здібностей молодих людей враховувалися і умови перебування засуджених.
По завершенні свята вихованці колонії мали нагоду зустрітися та поспілкуватися з своїми рідними та друзями.