Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.06.2011. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбулися урочисті збори з нагоди 15 річниці Конституції України

За благословенняи митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, клірик Хмельницької єпархії прот. М. Ільницький взяв участь в урочистому зібранні з нагоди відзначення 15-ї річниці Конституції України.
24 червня у залі Хмельницького обласного музично-драматичного театру ім. М. Старицького зібралися керівники міста та області, депутати рад усіх рівнів, кращі представники трудових колективів підприємств, установ, організацій, закладів освіти, культури, охорони здоров’я, представники громадсько-політичних об’єднань з усіх районів області.
Від імені учасників зборів курсанти Національної академії прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку, В’ячеславу Чорноволу та меморіальної дошки Леоніду Юзькову.
Під супровід обласного академічного симфонічного оркестру для учасників урочистих зборів з нагоди 15-ї річниці Конституції України було представлено святковий концерт за участі кращих солістів і колективів краю.
Довідково
28 червня 1996 року Верховна Рада на 5-й сесії 2-го скликання прийняла Конституцію України — Основний закон нашої суверенної держави (проголосувало 315 депутатів). Відтоді цей день відзначається як державне свято.