Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.06.2011. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Єпископ Володимир звершив перше богослужіння на новому місці служіння

19 червня, в Успенському кафедральному соборі відбулося перше архієрейське богослужіння нового правлячого архієрея – єпископа Володимира (Мельника).
Перед початком Божественної Літургії єпископ Никодим зачитав рішення Священного Синоду та Указ Блаженнішого Митрополита Володимира про призначення Преосвященного Володимира єпископом Володимир-Волинським і Ковельським. Після цього був звершений древній обряд настолування (інтронізації) – з виголосами «Аксіос» («достойний») єпископ Володимир був тричі посаджений на трон Володимирських святителів.
На богослужінні очолюваному двома архієреями, благочинними єпархії та місцевим духовенством були присутні міський голова, інші представники влади, парафіяни міських храмів та прочани зі всієї єпархії.
Після Богослужіння єпископ Никодим представив пастві нового архієрея, попросив любити та поважати його. Звертаючись до єпископа Володимира, владика Никодим побажав йому Божої допомоги та успіхів у служінні Волинській церкві.
Єпископ Володимир, у свою чергу, подякував владиці Никодиму за труди і відзначив, що приймає єпархію у зразковому стані.
Також єпископ Никодим попрощався з рідним собором, парафіянами та духовенством, адже віднині його служіння проходитиме на Житомирській землі. Владика запевнив, що волинська паства завжди лишатиметься в його серці і його молитвах.
Звучали слова подяки і вітання від священиків, представників влади та сотень парафіян.