Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.06.2011. КИЇВ. Архімандрита Миколая (Капустіна) висвячено у єпископа Кременчуцького і Лубенського

19 червня, у день Всіх святих, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир очолив Божественну літургію на площі біля Всесвятського храму на місті будівництва Свято-Воскресенського Кафедрального Собору УПЦ.
Йому співслужили архієпископи: Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Полтавський і Миргородський Филип, єпископи: Макарівський Іларій, Олександрійський і Світловодський Антоній, Васильківський Пантелеімон та Шепетівський і Славутський Діонісій.
За богослужінням собор архієреїв висвятив у сан єпископа намісника Свято-Володимирського монастиря міста Кривий Ріг архімандрита Миколая (Капустіна). Згідно з рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви, який відбувся під головуванням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України 14 червня 2011 року, висвячений архієрей носитиме титул «Кременчуцький і Лубенський» (журнал №45).
Після відправи Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до висвяченого єпископа зі словом настанови та вручив йому архієрейський жезл, після чого, владика Миколай благословив вірян першим архієрейським благословенням.
Також Первосвятитель привітав вірян із днем Всіх святих та храмовим святом.
17 червня, у залі засіданнь Священного Синоду УПЦ, що при предстоятельській резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, відбулося наречення архімандрита Миколая (Капустіна) у єпископа Кременчуцького і Лубенського.
Єпископ Миколай (Капустін), народився 6 вересня 1977 в м. Севастополі.
У 1997 році був прийнятий у Свято-Володимирський чоловічий монастир м. Кривий Ріг. Через рік прийняв чернечий постриг з ім’ям Миколай, на честь святителя Миколая Мир Лікійського. Того ж року висвячений у ієродиякона, а згодом і у ієромонаха. Духовну освіту отримав у Київській духовній академії і семінарії. У 2005 році рішенням Священного Синоду УПЦ був призначений намісником Святого священномученика Володимира чоловічого монастиря м. Кривий Ріг. 2007-го возведений в сан архімандрита. 14 червня 2011 року Синодом Української Православної Церкви обраний єпископом Кременчуцьким і Лубенським.