Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.06.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир привітав ректора Національної музичної академії

Вітальне слово Блаженнішого Митрополита Володимира інавгурації новообраного ректора, народного артиста України, доктора мистецтвознавства, професора Володимира Рожка
РЕКТОРУ НАЦІОНАЛЬНОЇ МУЗИЧНОЇ АКАДЕМІЇ ІМЕНІ ЧАЙКОВСЬКОГО
РОЖКУ В. І.

Шановний Володимир Іванович!

Щиро вітаю Вас з обранням ректором Національної музичної академії ім. Чайковського.Ваші ідеї і Ваші починання отримали підтримку колективу митців найвищого рівня.

Українська Православна Церква щиро вдячна Вам за ідею проведення Міжнародної Пасхальної Асамблеї «Господи, Господи, силою Твоєю», яка вже стала доброю пасхальною традицією та значущою щорічною подією в культурному житті країни.

Сподіваємося на розвиток плідної співпраці та реалізацію нових спільних проектів, що розвивають духовні традиції в сучасному світі. Національна музична академія є майданчиком по вихованню керівників художніх колективів, які виступають на найкращих світових сценах, а також несуть послух в найкращих церковних хорах в різних регіонах України.

В рік 450-річчя Пересопницького Євангелія, на знак поваги до колективу Національної музичної академії, дозвольте передати в дар і благословення Вашому учбовому закладу примірник факсимільного видання, на якому приймають присягу на вірність Богові і народу Президенти України і яке є символом високої культури і духовної творчості українського народу.

Щиро бажаю Вам, шановний Володимире Івановичу, та всьому колективу Національної музичної академії ім. Чайковського Божої допомоги та творчої наснаги у благородній справі збереження культурних та духовних традицій нашого народу та вихованні нових поколінь українських митців.

З повагою та побажанням Божого благословення,

† Володимир,
Митрополит Київський і всієї України
Предстоятель Української Православної Церкви