Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.05.2011. ВІННИЦЯ. Підсумком роботи Першого Молодіжного форуму єпархії стало зближення духовенства та молоді

22 травня завершився Перший Молодіжний форум Вінницької єпархії, який провели оранізатори молодіжного табору «ФОМА» з м. Дніпропетровська.
В форумі взяли участь представники: Вінницької, Білоцерківської, Тульчинської, Житомирської, Хмельницької, Шпетівської та Чернівецької єпархій.
Активними учасниками зібрання були представники молодіжок і молоді священики, яким форум допоміг зблизитися між собою, подолати ті бар’єри, які часто існують між духовенством і мирянами.
Організатор форуму, керівник Всеукраїнського руху Православної молоді «Ф.О.М.А» ієрей Владислав Діханов зауважив, що форум не лише допоміг зняти напругу у спілкуванні, а й надав кожному з його учасників внутрішній поштовх і потенціал для подальшої роботи.
Архієпископ Вінницький і Могильов-Подільський Симеон, котрий прибув до Хрестовоздвиженського храму, де проходили останні дні роботи форуму, подякував його організаторам і учасникам, за проведення молодіжного зібрання.
Владика висловив сподівання, що заряд молодіжної активності, отриманий на форумі, проявиться вже в найближчих заходах, які заплановані у Вінницькій єпархії, а саме у молодіжному хресному ході на Іосафатову долину 4-5 червня та у моліжному таборі, який має відбутися 7-9 серпня.
Подякувавши присутнім за проведену роботу, владика Симеон підкреслив, що Промисл Божий влаштував так, що Форум розпочався напередодні дня пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, який є покровителем духовних знань, а закінчився в день святителя і чудотворця Миколая, який прославився своїми справами просвітництва і милосердя. «Отже –сказав владика, — ви почали вчитися і маєте втілювати навчання у конкретні справи. Цього від вас, молодих людей, сьогодні, насамперед, чекає Господь і Церква».