Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.05.2011. ЛУЦЬК. В місті відбувся хресний хід до пам’ятника святителя Миколая

22 травня в день пам’яті святителя Миколая — небесного покровителя Луцька, за благословенням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, від Свято-Покровського кафедрального храму міста розпочався хресний хід до пам’ятника угоднику Божому, що поставлений біля мерії.
Процесію з іконою святителя, в яку вмонтовану часточку мощей святого, очолив секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук.
У молитві взяли участь священики храмів Луцька, студенти та вихованці регентських класів Волинської духовної семінарії, діти з недільних шкіл і віруючі. Окрасою хресного ходу було те, що наймолодші парафіяни несли спеціальні маленькі хоругви. Піснеспіви виконував хор студентів ВДС.
Під час молебню біля пам’ятника угоднику Божому священики помолилися за здоров’я керівників області, міста та православних єпархіального центру.
Отець Миколай привітав усіх зі святом та висловив подяку меру міста за дозвіл звершити хресний хід і молебень біля пам’ятника святителю. «Цей хресний хід — це прояв нашої віри, це благодатне життя Православної Церкви і наша любов до святителя Миколая. Кожного року в день пам’яті цього дивного угодника Божого ми маємо можливість звершити благодатну місію хресного ходу. Ми віримо, що завжди можемо цього дня попросити у святителя небесної допомоги. Пам’ятник угоднику Божому — духовна прикраса нашого стародавнього міста», — зауважив батюшка.