Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.05.2011. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В інституті МАУП відбулося засідання круглого столу

24 травня за благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, представник єпархії – протоієрей Олександр Дацюк взяв участь у засіданні круглого столу «Адиктивна поведінка та її розвиток у молодіжному середовищі», яке відбулося у Хмельницькому інституті МАУП.
Учасниками обговорення злободенної проблеми наявності різних видів залежностей у молодіжному середовищі: залежності від алкоголізму, наркоманії і тютюнопаління стали лікарі-психіатри та практикуючі психологи Хмельницького обласного наркологічного диспансеру, центру психологічної допомоги молоді м.Хмельницького, обласної психіатричної лікарні № 1, Хмельницького слідчого ізолятору, викладачі вузів, студенти.
У своїй доповіді представник єпархії виклав християнський погляд на залежності, які у духовному світі мають назву «пристрасті» і підкреслив важливість воцерковлення, молитовного звернення до Бога і роботи над собою з метою долати існуючі пристрасті та не допускати формування нових.
Після доповіді присутні переглянули документальний фільм «Бережи себе», присвячений проблемі алкоголізму і впливу надлишкового вживання алкоголю на внутрішні органи людини.
Актуальність піднятої теми зумовила активність учасників вченого зібрання, які висловлювали свої погляди на методи боротьби з існуючими проблемами залежностей у молодіжному середовищі.