Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.05.2011. КИЇВ. Єпископ Васильківський Пантелеімон взяв участь у відкритті виставки ікон «Святий льон»

18 травня на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника (корпус 20, художня галерея «НЕФ»), відкрилася виставка ікон з льону «Святий Льон» Володимира Денщикова.
З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, участь у відкритті взяв вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон.
Звертаючись до присутніх, владика Пантелеімон передав благословення Блаженнішого Митрополита Володимира та побажав автору ікон Божої допомоги у створенні подальших робіт.
Володимир Денщиков — народний артист України, режисер, художник-постановник, артист Кримського академічного російського драматичного театру імені М. Горького. Роботу у театрі понад 30 років поєднує з прикладним мистецтвом — вузликовим плетінням у техніці макраме-колажу. Творчий доробок митця — високохудожні об’ємні ікони, ризи, картини. Для створення ікон Володимир Денщіков використовує унікальну авторську техніку, що не має аналогів в світі. Лики та руки святих прописані, а ризи та шати виконані нетипово для цього виду мистецтва — з ниток льону товщиною 0,5-2 мм. Кожна з робіт майстра нараховує від 1 до 9 млн. вузликів з’єднаних вручну. На одну роботу митець витрачає від 3 до 14 місяців. Всі роботи існують в єдиному екземплярі: жоден з творів не повторюється завдяки використанню в них кількох видів рукотворної тканини, техніка виготовлення якої запатентована автором.
Одну з таких ікон, а, зокрема, образ рівноапостольного князя Володимира, Володимир Денщиков подарував Предстоятелю Української Православної Церкви, під час зустрічі у митрополичій резиденції 19 травня цього року. Зокрема, над цією роботою автор працював п’ять з половиною місяців і нараховує 2 млн. вузликів.