Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.05.2011. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Єпископ Макарівський Іларій взяв участь у святкуваннях 15-річчя Хмельницького інституту Міжрегіональної Академії

19 травня з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівскій Іларій взяв участь у святковій академії, з нагоди 15-річчя Хмельницького інституту Міжрегіональної Академії управління персоналом, який носить ім’я Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
Владика Іларій виголосив вітальну адресу Блаженнішого Владики до професорсько-викладацької корпорації та студентів, в якій Митрополит Володимир підкреслив, що Православна Церква завжди була провідницею культури, науки, духовного збагачення нашого народу, тому й зараз Вона щиро і радісно вітає кожен осередок освіти, просвітництва та науки, який несе світло знань та духовної культури до кожної людини. Звернувшись до студентської молоді у своїй вітальній адресі, Владика Митрополит побажав їй благородної жаги до науки і навчання та намагання приносити користь Святій Церкви та Батьківщіні.
Також владика Іларій передав присутнім благословіння і привітання Блаженнішого Владики Володимира та побажання творчих успіхів у науковій праці, з щирою вдячністю за плідну співпрацю.
Після виголошення вітальної адреси єпископ Іларій вручив викладачам Хмельницького інституту МАУП нагороди Його Блаженства — ордени свтятителя Димитрія Ростовського та нагороду інституту – орден святого благовірного князя Ярослава Мудрого.
У своєму слові-відповіді директор Хмельницького інституту Білий Л.Г. щиро подякував Блаженнішому Митрополиту Володимиру за теплі слова привітання та Його благословіння і нагородження високими церковними нагородами викладачів інституту та самого інституту. У кінці своєї промови він висловив надію на подальше плідне співробітництво Української Православної Церкви та освітян інституту у сфері морального виховання студентства, діалогу богослов’я та науки і долучення молоді до духовно-культурного спадку українського народу.
У святковій академії також прийняли участь: представники духовенства Хмельницької єпархії, представники керівництва області та міста та освітян Хмельниччини.