Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.05.2011. ЛУЦЬК У єпархії відбулась акція пам’яті «Ми пам’ятаємо ваш подвиг ветерани»

Православний юнацький клуб провів фотоквест «Ми пам’ятаємо ваш подвиг, ветерани». Близько 100 юних лучан, а це учні недільних та загальноосвітніх шкіл, студенство, які об’єднались навколо ідеї віддати честь і шану ветеранам за допомогою звичайного фотоапарату та особистої фантазії. Результатом титанічної праці стали 300 світлин, серед яких журі обрали лише 19 найвиразніших. Щодо самих завдань, то організатори визначили наступні умови: 9 травня о 8:00 в Палаці учнівської молоді команди отримали список із завданнями – темами фотографій та вирушили на пошуки справжніх героїв – ветеранів ВВВ. Усі завдання потрібно було завершити командою до 18:00 за допомогою одного фотоапарату без зовнішньої пост-обробки.
Для оцінки роботи запросили суддівську команду з фотоцентру «Фуджі-експрес» та відомих фотохудожників міста. За словами одного з представників журі, Костукевича Віталія, представлені світлини не лише є цінними за своїм змістом, а є вираженим внутрішнім яскравим світом авторів, що дає право надіятись на вірне та чесне життя молоді.
Згідно результатів, переможцями фотоквесту стали команди школи № 26 – І місце, православного юнацького клубу – ІІ місце та школи-гімназії № 18 – ІІІ місце.
Варто зауважити, що проведена акція була спільною справою Волинської єпархії УПЦ, Обласної ради ветеранів, Управління освіти Луцької міської ради та фотоцентру «Фуджі-експрес». Тому під час оголошення переможців 16 травня, очільники згаданих структур взяли участь в урочистостях і відмітили усіх цінними подарунками та пам’ятними грамотами. Зокрема, за ІІІ місце – картка знижки на друк фотографій у фотоцентрі 20%, за ІІ місце – картка знижки 30% та за І – цифровий фотоапарат.
Проведений фотоквест виконував функцію благодійної акції, кожен учасник при реєстрації вносив 8 грн. Зібрані кошти передані в обласний центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, що в с. Дачне Луцького району.
Підводячи підсумки фотоквесту, можна гордо сказати: молодь не є байдужою і вона пам’ятає, що мирне небо має завдяки подвигу ветеранів. Молоді люди готові зберігати пам’ять на віки, аби лише «розумні світу цього» не перешкоджали, із дня в день підмінюючи віковічні людські цінності…