Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.05.2011. ВІННИЦЯ. Переможцями першого молодіжного православного квесту стала команда храму Блаженної Ксенії

15 травня, з благословення архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського відбувся перший молодіжний квест «Стежками православної Вінниці».
У заході взяли участь дванадцять команд з семи храмів міста. До них долучились дві збірних команди минулорічних учасникі молодіжного фестивалю «Братья.ru». Вінницькі команди називались «Братья.vn» та «Сестри.vn». Ще три команди були з Вінницького вищого професійного училища Департаменту Державної служби охорони та училища МНС. Команда МНС-ників, яка називалася «Спасателі», до речі показала один з найкращих результатів квесту, що приємно вразило організаторів.
Безпосередніми організаторами квесту стали члени вінницької молодіжної організації «Православна кают-компанія»: Назарій Давидовський, Олександр Федоришен та Олександр Наконечний. Молоді активісти розробили маршрут та завдання для учасників, які вимагали знаньз історії м. Вінниці, його храмів та монастирів. Були під час квесту й творчі завдання, під час яких було потрібно проявити свої художні таланти та майстерність фотографа.
Розпочався квест біля міської вежі у сквері Козицького. Тут до його учасників звернувся секретар Вінницького єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко. Отець Владислав передав слова вітання та благословення від архієпископа Симеона та ще раз нагадав усім правила змагання. Після цього команди одна за одною вирушили в по семи пунктах, які знаходилися у центральній частині міста. Там на них чекали волонтери, які задавали питання та фіксували правильні відповіді. Через дві години на останньому пункті квесту – Спасо-Преображенському соборі, були підбиті підсумки. Гарні результати показали команди «МНС – Молоді Небайдужі Серця» з Хрестовоздвиженського храму та команда «Фавор», яка представляла кафедральний собор. А команді «Синай» з храму святителя Луки Кримського не вистачило лише одного балу для того щоб наздогнати переможців. А переможцями квесту стала команда «Бригантина» з храму блаженної Ксенії Петербурзької, яка набрала 254 бали.
Підбивши підсумки квесту та оголосивши переможця, організатори вручили всім учасникам грамоти підписані архієпископом Симеоном та книжки «Небо на землі» в яких розповідається про духовну історію Вінниці та її головного Преображенського собору. Переможці квесту отримали також пам’ятні сувеніри. Призи переможцям та учасникам вручали секретар Вінницького єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко та керівник відділу соціального служіння та благодійності ієромонах Флавіан (Рішко).
Після нагородження просто неба, на соборному дворі, відбулася спільна трапеза для всіх учасників квесту. Ще довго молоді вінничани не розходилися спілкуючись між собою та ділячись враженнями від першого у Вінниці православного квесту, який прошов просто чудово.
Прес-служба Вінницької єпархії