Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.05.2011. ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ. Блаженніший Митрополит Володимир звершив Літургію у Спасо-Преображенському жіночому монастирі

16 травня, перебуваючи на своїй малій батьківщині, Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну Літургію у Спасо-Преображенському жіночому монастирі, що в селі Головчинці Летичівського району Хмельницької області.
Йому співслужили митрополити Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Вишгородський і Чорнобильський Павел, а також священнослужителі обителі.
Після богослужіння, Архіпастир благословив вірян образочками Воскресіння Христового.
Свято-Преображенський жіночий монастир с. Головчинці був заснований ще у XVI сторіччі. У радянські роки на його території облаштували школу-інтернат для дітей з порушенням психіки та дітей-сиріт. Обитель притерпіла значні руйнації за роки радянської влади, але у 1996 році була повернута Церкві. На сьогоднішній день ведеться відбудова цієї святині. Це місце ознаменоване не лише історичною давниною, але й тим, що Блаженійший Митрополит Володимир у Преображенському монастирі прийняв Святе Хрещення і саме тут, за словами Його Блаженства, почалося його духовне формування.