Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.05.2011. БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Митрофан відправив панахиду за спочилих воїнів

9 травня 2011р. у день державного свята Дня Перемоги у Парку Слави м. Біла Церква відбулися урочистості. У святковому заході взяли участь керівництво, духовенство та жителі міста, а також гості з Чеського і Словацького Посольств в Україні.
Вітаючи співвітчизників зі святом Перемоги архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, сказав: «Наш священний обов’язок пам’ятати и молитися за тих, хто відав своє життя і зберіг нашу рідну землю, Україну і, можна без перебільшення сказати, Європу і цілий світ від фашизму. Свята Церква виражає цю пам’ять у своїх молитвах, в молитвах за упокій тих, хто відав своє життя, за героїв Великої Вітчизняної війни; в молитві за тих, хто сьогодні разом з нами, за ветеранів, які дійсно показали приклад як потрібно любити свою землю, Вітчизну та боротися за її мир і щастя. Усіх вітаю з цим великим прекрасним святом Перемоги. Нехай Господь благословить всіх нас миром, злагодою, добробутом і благополуччям».
Після закінчення мітингу архієпископ Митрофан у співслужінні духовенства міста відправив панахиду за спочилих воїнів Великої Вітчизняної війни.