Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.05.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Вікарій митрополії єпископ Феодосій звершив перезахоронення останків воїнів, загиблих у Великій Вітчизняній війні

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира в урочищі Суха села Ясногородка Вишгородського району Преосвященний єпископ Броварський Феодосій звершив перезахоронення останків 47 воїнів, загиблих у Великій Вітчизняній війні. Солдати пали в 1943 році під час звільнення Києва, а їх останки були знайдені волонтерами з Українського фонду пошуку «Пам’ять». Серед 46 невідомих воїнів цього дня по православному звичаю хоронили солдата, ім’я якого вдалося встановити — Івана Гречкіна 1907 року народження. На поховання свого діда з Росії прибула його онучка, привізши з собою для похоронів землю з його батьківщини. Пошуковці фонду «Пам’ять» у свою чергу передали родичці знайдені особисті речі І. Гречкіна.
Після закінчення заупокійного богослужіння і перезахоронення праху солдатів, єпископ Феодосій оголосив присутнім Послання Блаженнішого Митрополита Володимира до ветеранів війни у зв’язку зі святкуванням дня Перемоги, а також подякував волонтерам з пошукових загонів Українського фонду пошуку «Пам’ять» за їх благородну і святу працю.
На заході були присутні перший заступник Голови районної державної адміністрації Вишгороду В. Савенок, Голова Українського фонду пошуку «Пам’ять» М. Крисько, ветерани війни, у тому числі з Чеської республіки. На завершення Преосвященний владика передав у благословення усім присутнім іконки Воскресіння Христова з благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви і разом з представниками влади і ветеранами поклав квіти до солдатських могил.