Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.05.2011. МАКІЇВКА. Блаженніший Митрополит Володимир очолив Літургію у Свято-Георгіївському соборі

6 травня площа перед Свято-Георгіївським собором Макіївки стала центром православних урочистостей, присвячених дню пам’яті великомученика Георгія Побідоносця та Дню Перемоги.
Святковий день розпочався з Божественної літургії, яку у Свято-Георгіївському соборі очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.
Йому співслужили митрополити: Одеський та Ізмаїльський Агафангел, Донецький і Маріупольський Іларіон, архієпископи: Рівненський і Острозький Варфоломій, Святогірський Арсеній, Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископи: Горлівський і Слов’янський Митрофан, Білгород-Дністровський Олексій, Макіївський Варнава, Бердянський і Приморський Єлисей.
Архіпастирі прибули в Донецьку єпархію, щоб взяти участь в урочистостях з нагоди 60-річчя правлячого архієрея єпархії, митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона. На Божественній Літургії Первосвятитель вручив владиці Іларіону високу церковну нагороду – «Відзнаку Предстоятеля Украінскої Православної Церкви», за особливі заслуги перед Українською Православною Церквою.
Після Божественної літургії гостей та парафіян храму вітали учасники пробігу ретро автомобілів «Крим-Донбас. Шлях Святителя Ігнатія». Автоколона повторила шлях святителя Ігнатія Маріупольського і прибула до Макіївки в день пам’яті святого великомученика Георгія Побідоносця.
На площі перед собором, розпочався гала-концерт фестивалю «Співзвуччя перемоги». Численні виставки та конкурси перетворили непогожий, дощовий день у справжнє свято Перемоги, християнської любові та єдності.