Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.05.2011. ЛУЦЬК. У єпархії відбулись заупокійні служби за спочилих ліквідаторів ЧАЕС

26 квітня Україна відзначила 25-ту річницю Чорнобильської трагедії. Вшанувати тих, хто пожертвував своїм життям в ім’я порятунку мільйонів прибули самі ліквідатори, представники місцевої та обласної влади, представники навчальних закладів міста.
Від Волинської обласної ради квіти до пам’ятника ліквідаторам поклав перший заступник голови ради – Юрій Лобач.
«Ми схиляємо голову та висловлюємо щиросердечну вдячність тим, хто ціною життя і здоров’я захистив сотні тисяч людей від страшних наслідків чорнобильської катастрофи. Ті, хто в квітневі дні 1986 року перебував в епіцентрі подій – справжні герої і не лише України. Ми повинні завжди пам’ятати про їхній подвиг і надавати максимальну підтримку тим, хто свого часу врятував життя всім нам» — наголосив посадовець.
Керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт відправив за загиблими поминальну панахиду і у своєму зверненні до присутніх закликав помолитися за душі тих, хто пожертвував собою заради майбутнього інших.
Владиці співслужили архімандрит Аліпій (Сапіга), ректор ВДС протоієрей Сергій Ющик, голова інформаційно-просвітницького відділу єпархії протоієрей Валентин Марчук та ієромонах Ілля (Вишневський).
За словами владики 26 квітня, в день трагічної річниці в церквах будуть служити панахиди за усіма, хто втратив життя внаслідок катастрофи у Чорнобилі, а також молитимуть Бога дати здоров’я та довгих років усім тим, хто пережив страшну екологічну трагедію.