Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.02.2011. КИЇВ. Прийняті положення про вікаріатства Київської єпархії Української Православної Церкви

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ВІКАРІАТСТВА
КИЇВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ
УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
І.Загальні Положення
1.Вікаріатство – церковно-адміністративна територіальна одиниця, що формується з благочинь та перебуває у складі Київської єпархії Української Православної Церкви.
2.До вікаріатств Київської єпархії Української Православної Церкви входять благочиння та парафії Київської єпархії згідно рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 23 грудня 2010р. (Журнал №49).
3.Вікаріатства Київської єпархії Української Православної Церкви здійснюють свою діяльність на основі Статуту про управління Української Православної Церкви.
4.Найвищим органом церковної влади та управління вікаріатствами Київської єпархії Української Православної Церкви являється Єпархіальна Рада Київської єпархії Української Православної Церкви на чолі з Митрополитом Київським і всієї України.
ІІ.Вікарний Архієрей
1.Обсяг повноважень вікарного архієрея, визначається Керуючим Київською єпархією Української Православної Церкви Митрополитом Київським і всієї України.
2.Ім’я вікарного архієрея підноситься за богослужінням у всіх храмах на території Вікаріатства після імені Митрополита Київського і всієї України.
3.Вікарний архієрей:
а)наглядає за виконанням Указів і Розпоряджень Керуючого Київською єпархією Української Православної Церкви;
б)відвідує парафії вікаріатства та звершує богослужіння;
в)наглядає за діяльністю благочинь та парафій;
г)представляє Керуючому Київською єпархією для затвердження кадрові (призначення, переведення духовенства) та адміністративні (відкриття парафій) питання;
д) з благословення Керуючого Київською єпархією видає відрядження для тимчасового служіння на парафії з обов’язковою реєстрацією у канцелярії Київської митрополії;
е)подає клопотання Керуючому Київською єпархією про відзначення церковними нагородами і відзнаками кандидатури з числа кліриків та мирян вікаріатства;
є)надає відпустки та благословляє паломництво духовенства вікаріатства на строк не більше 10 днів.
ж)вирішує непорозуміння, які виникають на парафіях;
з)розглядає скарги;
и)у випадку порушення церковної дисципліни доповідає Керуючому Київською єпархією для визначення міри покарання.
і) несе відповідальність за своєчасну сплату єпархіальних внесків та коштів на будівництво Свято-Воскресенського кафедрального Собору, підписку на «Церковну православну газету».
4.Вікарний архієрей має право проживати на території вікаріатства, вести діловодство за допомогою власної канцелярії та бути забезпечений утриманням.
5.До обов’язків вікарного архієрея входить подання Керуючому Київською єпархією щорічного звіту про життя вікаріатства та про свою діяльність, за встановленою формою.
ЗАТВЕРДЖУЮ
Керуючий Київською єпархією
Української Православної Церкви
†ВОЛОДИМИР
Митрополит Київський і всієї України
24 грудня 2010 р.