Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.02.2011. ВІННИЦЯ. Почив у Бозі протоієрей Іоанн Попадинець

21 лютого, на 54-му році життя, після хвороби, почив у Бозі настоятель Свято-Успенського храму с. Марківка Томашпільського благочиння протоієрей Іоанн Попадинець.
Отець Іоанн народився у 1957 році на Львівщині у робітничій сім’ї. Духовну освіту отримав у Ленінградській Духовній Семінарії. Будучи рукоположеним у сан диякона у 1977 році, служив у Калузькій єпархії, згодом – в Успенському кафедральному соборі м. Смоленська Смоленської єпархії.
У 1979 році о. Іоанн Попадинець був рукоположений у сан священика і служив на парафіях Смоленської єпархії. У 1981 році перевівся до складу Вінницької єпархії.
Отець Іоанн служив на різних парафіях Вінниччини – у складі Вінницької та Тульчинської єпархій. Всюди батюшка сіяв зерна духовності і добра, вчив свою паству милосердю і любові, був добрим прикладом для своїх чотирьох дітей. Двоє синів о. Іоанна стали священнослужителями. Старша дочка вийшла заміж за священика. Син о. Іоанна Попадинця ієрей Василій Попадинець став регентом концертного хору Свято-Троїцької Сергієвої Лаври.
Отця Іоанна знали і любили і у м. Тульчині, де він прожив багато років і свого часу був священиком кафедрального собору. Саме тут, у кафедральному соборі Різдва Христова, 23 лютого був відслужений чин священицького погребіння о. Іоанна.
Перед погребінням священики Вінницької та Тульчинської єпархій відслу-жили Божественну Літургію, яку очолив секретар Тульчинського єпархіального управління архімандрит Сергій (Аніцой). У погребінні взяли участь більше тридцяти священнослужителів, яких очолив ключар вінницького Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей Василій Рішко. Отець Василій передав слова співчуття родині померлого священика від архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона і розповів про духовний шлях протоієрея Іоанна. Добрі слова про спочилого сказав секретар Кам’янець-Подільської єпархії протоієрей Олексій Міханчук, який прибув на погребіння свого родича. Зі спочилим простився й архієпископ Тульчинський і Брацлавський Іонафан. Слова співчуття родині померлого висловив мер м. Тульчина В.М. Весняний.
Майже дві тисячі людей молилися у храмі за упокій новопреставленого протоієрея Іоанна Попадинця та проводжали його у останню путь. Похований о. Іоанн на міському кладовищі м. Тульчина. Вічна пам’ять новопреставленому рабу Божому протоієрею Іоанну.
Прес-служба Вінницької єпархії