Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.02.2011. ЛУЦЬК. Відбулись збори благочинних Волинської єпархії

17 лютого, відбулись збори благочинних Волинської єпархії. Очолив збори правлячий архієрей – митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
Головною темою зібрання став аналіз діяльності православних громад у минулому році.
Було заслухано доповідь секретаря Волинської єпархії протоієрея Миколая Бондарука, в якій він наголосив на важливості впорядкування роботи з документацією, налагодження найтіснішого співробітництва благочинних та настоятелів храмів з єпархіальним управлінням.
Також на зборах були розглянуті питання щодо реалізації місіонерських та соціальних проектів.
Про реорганізацію єпархіальних відділів та місіонерську роботу по благочиннях розповіли голови молодіжного та інформаційно-просвітницького відділів єпархії ієродиякон Ніфонт (Омельчук) і протоієрей Валентин Марчук.
Також архіпастир привітав Горохівського благочинного протоієрея Олександра Пасічника з ювілеєм – 60-ччям з дня хіротонії, а Берестечківського благочинного – з днем народження.
Усім благочинним та секретарю Волинської єпархії за ревну службу Церкві Христовій по благословенню Предстоятеля УПЦ владика Ніфонт вручив ордени «1020 років Хрещення Київської Русі».
На завершення зборів благочинних Волинської єпархії митрополит звернувся до духовенства з закликом до ревного виконання своїх обов’язків та до активізації просвітницької діяльності і соціального служіння на парафіях.