Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.02.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир привітав військовослужбовців із Днем захисника Вітчизни

Шановні співвітчизники!
23 лютого народ України відзначає День захисника Вітчизни. Це свято втілює доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців і визволителів рідної землі. Сьогодні ми шануємо всіх, хто стояв і стоїть на захисті Батьківщини: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами фронтовиків, до молоді, яка лише нещодавно одягла військову форму.
Захист своєї Батьківщини, з часів Старого Завіту і донині, є святою та почесною справою та священним обов’язком тих, хто покликаний до цього відповідального служіння.
Свята Церква з особливою материнською любов’ю ставиться до всіх христолюбивих воїнів. Духовно і молитовно опікуючи захисників Батьківщини, вона закликає всіх воїнів своїм благочестям і подвигом самозречення заради миру, безпеки і добробуту співвітчизників бути взірцем християнського життя, особистим прикладом жертовного служіння утверджувати в суспільстві здорові настрої та оптимізм.
У цей славний день ми низько вклоняємося і віддаємо глибоку шану всім, хто прийшов довгими, тернистими, бойовими шляхами війни, насамперед тим, хто віддав життя за свободу Вітчизни. Усіх пам’ятає Свята Церква. Щодня за богослужінням підноситься молитва про живих ветеранів, а також ми всі разом поминаємо тих, кого вже немає серед нас, адже «у Бога всі живі».
Героїчні подвиги уславлених ветеранів завжди будуть прикладом для всіх, хто зараз носить погони, і хто готується вступити до лав Українського війська.
Щиро зичу вас доброго здоров’я, довгих років мирного життя, уваги й турботи рідних і близьких.
Хай Господь благословить усіх захисників Вітчизни на подальше успішне служіння українському народові і завжди посилає вам Свої великі і щедрі ласки.
Многая і благая вам літа!
† Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви