Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.02.2011. РИМ. В Італії відбулося відкриття «Римських читань»

Співорганізаторами конференції виступають Київська духовна академія та семінарія, Санкт-Петербурзька духовна академія та семінарія, Інститут слов’янознавства РАН, МДУ ім. М.В.Ломоносова, парафія св. вмц. Катерини в Римі.
20 лютого, з благословення архієпископа Єгор’євського Марка, керівника Управління Московської Патріархії із закордонними установами, в Римі почав свою роботу I-й міжнародний науково-освітній семінар «Римські читання», приурочений до дня пам’яті святого рівноапостольного Кирила, вчителя Словенського, що проходить в конференц-залі храму святої великомучениці Катерини за підтримки Інституту слов’янознавства Російської Академії Наук. Координаторами семінару є: настоятель приходу св.вмч.Екатеріни ігумен Филип (Васильцев) і доктор філологічних наук, провідний науковий співробітник Інституту слов’янознавства РАН Запольська Н.М.
Після Божественної Літургії, яку очолив ректор КДАіС архієпископ Бориспільський Антоній у співслужінні єпископа Гатчинського Амвросія і єпископа Корсунського Нестора, було проведено урочисте відкриття семінару, під час якого було зачитано вітальну адресу Блаженнішого Митрополита Володимира.
Далі з привітанням до семінару виступили архієпископ Бориспільський Антоній, який від імені всієї професорсько-викладацької корпорації привітав усіх присутніх з відкриттям I-х Римських Читань. Зокрема, владика ректор зазначив, що поява писемності на Русі є одним з найважливіших факторів, що сформували слов’ян як націю, і саме свв. Кирилу і Мефодію ми зобов’язані тим настільки великим і багатим культурним спадком, яким зараз володіє слов’янський народ.
У другій половині дня студентам КДАіС була проведена екскурсія по Риму, під час якої вони відвідали головну святиню древнього міста, де спочивають мощі всіх святих апостолів — Собор св.Петра.
У цей же день увечері в базиліці Матері Божої Ангелів і мучеників на площі Республіки відбувся концерт хору Київської духовної академії, присвячений відкриттю «Римських читань».
Сайт КДАіС