Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.02.2011. ЧЕРНІГІВ. Блаженніший Митрополит Володимир молитовно вшанував пам’ять святителя Феодосія Чернігівського

18 лютого Православна Церква вшановувала пам’ять святителя Феодосія Чернігівського (+1696).
Цього дня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир із Архіпастирським візитом відвідав Чернігівську єпархію, де у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Чернігів очолив Божественну Літургію.
Його Блаженству співслужили: архієпископи Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), єпископи: Брянський і Севський Феофілакт, Ніжинський і Прилуцький Іриней, а також духовенство єпархії.
Раку з нетлінними мощами подвижника, який вважається небесним покровителем стародавнього міста, було встановлено посередині храму, щоб кожен віруючий міг звернутися до святителя зі словами гарячих молитов, проханням про допомогу, про зцілення від недуг тілесних чи духовних, або подякувати за заступництво.
За Літургією Митрополит Володимир висвятив у священника насельника Десятинного Різдва Богородиці чоловічого монастиря міста Києва ієродиякона Олександра Пелиха.
Наприкінці богослужіння Архіпастир молитовно вклонився чесним мощам Чернігівських святих — Феодосія, Філарета та Лаврентія.
Наостанок Первосвятитель привітав вірян із днем пам’яті святителя Феодосія та побажав, щоб за його молитвами Господь послав усім здоров’я та спасіння.