Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.02.2011. ЛЬВІВ. У єпархії була відслужена панахида за Олександра Пушкіна

10 лютого архієпископ Львівський і Галицький Августин у співслужінні з кліриками єпархії протоієреєм Миколаєм Барановим та дияконом Олександром Бабієм на прохання львівських російськомовних громадських об’єднань відслужили у свято-Георгіївському храмі панахиду за Олександром Сергійовичем Пушкіним. У цей день виповнилося 174 роки з дня смерті всесвітньо відомого російського поета.
Під час панахиди співав архієрейський хор Львівської єпархії під керівництвом протодиякона Валерія Калінчука. У храмі були присутні голови та члени львівських російськомовних громадських об’єднань, парафіяни тощо.
Після панахиди Львівський архіпастир звернувся до присутніх зі словом, у якому відзначив важливість молитов за померлого, який, хоч і був відомою людиною, але як і всі ми мав гріхи і тому потребує нашої молитовної підтримки.
Після владики до присутніх звернувся директор Російського Культурного Центру у Львові Ігор Михайлович Корчевський, який подякував духовенству за молитви та ще раз наголосив на те, що Олександр Пушкін заслуговує на світлу пам’ять з боку не тільки усіх присутніх під час відправлення панахиди, але і всіх людей, які шанують і люблять російську культуру та літературу.