Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.02.2011. ВІННИЦЯ. Православна молодь об’єднується за допомогою інтернету

1 лютого у соціальній мережі «Вконтакте» з благословення архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона була створена група православної молоді, яка отримала назву «Православна кают-компанія». Кураторами групи є молоді вінничани – студенти вінницьких і київських навчальних закладів. Один з них, Назарій Давидовський, розповів, що ідея ідея назвати групу кают-компанією виникла під час обговорення молодіжних проектів за участю священиків вінницьких храмів та представників вінницьких «молодіжок». Логіка була простою: якщо Церква зображується як корабель, який веде до спасіння, то чому б у ньому не було місця для кают-компанії, де православним молодим людям можна було б відпочити, поспілкуватися поділится ідеями та просто подружитися. Саме для цього й була створена група в інтернеті.
На головній сторінці «Кают-компанії» написано, що це «територія твого спілкування, твої зустрічі, подорожі, нові знайомства, можливість проявити твою ініціативу, місце, де всі — твої друзі». Як розповідає Назарій, головною метою «кают-компанії» є організація можливості спілкування для молодих людей, котрим є близькими і дорогими такі поняття, як віра і Церква.
Що стосується ініціативи, то її тут тільки вітають: можеш придумати що завгодно – від православного флеш-мобу до спільного святкування будь-якої події або, наприклад, походу чи паломництва. Для того, щоб молоді люди «генерували» свої задуми, був створений «Банк оригінальних ідей».
У найближчих планах «компанійців» — волонтерська допомога у проведенні свята Масляної на березі Південного Бугу поряд з храмом Ксенії Петербурзької. На початку травня планується проведення православного квесту по місту Вінниці.Квест буде пов’язаний з православною історією міста та буде наповнений цікавими завданнями.
Також плануєтьсмя проведення фотоконкурсу храмів Вінничини.Найкращі роботи учасників увійдуть до фотоальбому, який буде випущений згодом. Конкурс ще не оголошений, але молоді люди вже відгукнулися на цю ініціативу і все активніше завантажують свої фото. Фото можна переглянути у фотоальбомі групи «Наші храми — Вашими очима».
Коли про ідею створення такої компанії дізнався владика Симеон, він одразу благословив добрий намір і подарував картину, на якій зображений Христос, Який тримає корабельний штурвал, стоячи позаду молодого моряка. Владика також благословив молодих священиків знайти приміщення у місті, де можна було б створити не віртуальний, а справжній православний молодіжний клуб, де молодь збиралася б для того, щоб цікаво і з користю для душі провести вільний час.
А поки що, запрошуємо всіх однодумців, хто має свіжі ідеї, чисті наміри, добрі серця і щирі почуття до нашої «Кают-компанії». Нехай нас об’єднують Віра, Надія, Любов і наша дружба.
Прес-служба Вінницької єпархії