Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.02.2011. ЛУЦЬК. Священики Волинської єпархії благословили присягу прокурорів області

Нещодавно у Генеральній прокуратурі України відбулося урочисте складання присяги працівника прокуратури керівництвом центрального апарату та керівниками прокуратур обласного рівня. Серед тих, хто урочисто присягнув у столиці нашої держави, був і державний радник юстиції 3-го класу, прокурор Волинської області Андрій Гіль.
4 лютого, у палаці культури працівники прокуратури області урочисто присягали на вірність служіння народу, Вітчизні. У вступному слові прокурор області Андрій Гіль сказав про основне завдання прокурорів, слідчих: «Верховенство права для вас — найвищий та абсолютний пріоритет».
Прокурор області наголосив, що для того, щоб ефективно боротись зі злочинністю, гідно захищати права людини та інтереси суспільства, держави, працівнику прокуратури необхідні такі якості, як чесність, справедливість, сумлінність, неупередженість, постійне вдосконалення професійної майстерності. Працівники прокуратури склали присягу, під час якої молоді спеціалісти вийшли на сцену і скріпили її своїми підписами. Відтепер усі особи, які вперше будуть призначені на прокурорсько-слідчі посади, прийматимуть «Присягу працівника прокуратури».
Закон України «Про прокуратуру» доповнений ст. 46-2, яка передбачає умови звільнення працівників прокуратури. Зокрема, прокурори та слідчі можуть бути звільнені з посад у тому числі й за порушення присяги, негативні результати атестації, притягнення до дисциплінарної відповідальності та інше.
Із святом присяги прокурорський корпус привітали священнослужителі Волинської єпархії: секретар єпархіального управління протоієрей Миколай Бондарук, клірик Свято-Покровського кафедрального храму Луцька протоієрей Валентин Негода та голова інформаційно-просвітницького відділу єпархії протоієрей Валентин Марчук. Священики подарували за дорученням керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта ікону Пресвятої Богородиці Почаївської в благословення і захист.
З добрими побажаннями працівникам прокуратури виступив голова обласної ради Володимир Войтович, заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, представники правоохоронних органів та суду, ветерани прокуратури.