Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.02.2011. ВІННИЦЯ. Дві команди православної молоді зустрілася на футбольному майданчику

31 січня відбувся перший в цьому році футбольний матч між православними молодіжними командами з Вінниці і Могилева-Подільського. Зустріч відбулась у спортивному залі Могилів-Подільського залізничного технікуму і була організована єпархіальним відділом релігійної освіти та відділом у справах молоді.
Метою зустрічі була підготовка до всеукраїнського футбольного турніру, який організовує Мукачівська єпархія УПЦ. Минулого року могилів-подільська команда вже брала участь у цьому змаганні, а тепер отримала змогу зустрітися з футболістами з Вінниці. Всі учасники матчу – молоді люди, які відвідують православні храми, деякі співають на кліросі або виконують паламарський послух. Частина могилів-подільської команди входить до місцевого осередку православних скаутів.
Як розповіли організатори матчу, головною їх метою було все ж не спортивне змагання, а організація спілкування між православними молодими людьми з різних міст єпархії. Перед початком матчу з його учасниками спілкувалися священики, які духовно опікуються молодими людьми, а після футбольної баталії вже сама молодь мала гарну нагоду познайомитися та поділитися інформацією про себе за трапезою, яка проходила в одному з місцевих кафе.
З огляду на головну мету, яку ставили перед собою організатори, рахунок матчу був не таким вже й важливим, але все ж таки, перемогу відсвяткували господарі. Вони перемогли вінничан з рахунком 13:12. «Тепер чекатимемо наших друзів у Вінниці» — сказав керівник єпархіального відділу релігійної освіти і катихізації протоієрей Георгій Холодюк. Священик повідомив, що матч-відповідь відбудеться у обласному центрі наприкінці лютого. Окрім самого змагання передбачена духовно-культурна програма, а також зустріч молодих спортсменів з архієпископом Симеоном.
Прес-служба Вінницької єпархії.