Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.01.2011. ЛУЦЬК. Священослужителі на чолі з митрополитом Ніфонтом відвідали державні установи

10 січня священослужителі Луцька та студенти Волинської духовної семінарії на чолі з керуючим єпархією митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом відвідали з Різдвяним привітанням і колядками державні установи обласного центру.
Першою гостинною установою, яка приймала колядників, стала Волинська обласна державна адміністрація. Владика привітав із Різдвом Христовим «урядовців, керівників та правителів Волині». Він зауважив, що на Волині співають колядки 16-18 століть, які розповідають про Богоявлення. Також нагадав він посадовцям про дух смирення і про закони держави, яких потрібно дотримуватися. Проте, мовляв, не «рабсько, а як дитина». «Іноді краще змиритися і помовчати, і на твоєму боці буде перемога», – сказав владика. Він вручив голові Волинської ОДА Борису Клімчуку та голові Волинської обласної ради Володимиру Войтовичу невеличкі духовні сувеніри – перламутрові мушлі із Віфлеєму із зображенням на них Різдва Христового. Далі студенти семінарії заспівали колядки. Борис Клімчук подякував за вітання та молитви за Волинь, Україну та людей. Слова вдячності висловив і голова Волинської обласної ради Володимир Войтович. Він зауважив про неоціненний вклад церкви у молоді душі.
Клімчук зауважив, що у 2011 році доведеться форсовано трудитися над будівництвом Храму Всіх Святих землі Волинської. Борис Клімчук назвав спорудження цієї церкви будовою області.
Наступною установою, яка приймала колядників, стала податкова адміністрація. Владика вручив подарунок зі Святої Землі, а представники ДПА у Волинській області подякували за привітання і висловили надію на подальшу співпрацю з Православною Церквою.
Також колядники з митрополитом Ніфонтом завітали у гості до господарського суду Волинської області. Після колядок у виконанні студентів Волинської Духовної семінарії під керуванням протоієрея Петра Муляра архіпастир подарував для голови суду заслуженого юриста України Віктора Кравчука ікону Різдва Христового та настільний церковний календар. Владика побажав працівникам судової системи області мудрості та терпіння у несінні свого життєвого хреста.
Віктор Оксентійович подякував митрополиту та колядникам за візит і піснеспіви та запросив колядників через рік знову завітати і порадувати працівників суду Різдвяними привітаннями. Усім приємно, коли посеред робочих буднів згадуєш про те, що Різдвяні свята продовжуються. Господарський суд Волинської області не тільки забезпечує на належному професійному рівні розгляд господарських справ і розв’язання конфліктів, які виникають у складних умовах реформування економіки, але й проводить значну аналітичну й профілактичну роботу в координації з правоохоронними і контролюючими органами.
Всі судді та працівники суду докладають максимум зусиль для зростання авторитету господарського суду області та спрямовують весь свій творчий потенціал на захист Закону, а значить на благо держави і кожного, хто своєю працею зміцнює її економіку, сприяючи поліпшенню добробуту людей.
Усім присутнім роздали іконки з Єрусалиму.
Після цього колядники завітали до Луцького центрального відділення «Райффайзен Банк Аваль», де привітали керівництво та працівників з різдвяними святами. Владика побажав усім присутнім цих установ успіхів та щасливого Нового року.
Ще священослужителі Луцька на чолі з митрополитом Ніфонтом завітали до волинської обласної прокуратури. Там також прозвучали різдвяні колядки та вітання зі святами для працівників. Владика привітав прокурора області Андрія Гіля та усіх працівників прокуратури з Різдвяними святами.
Після цього настала черга отримувати привітання із Різдвом Христовим працівникам Обласного управління УМВС у Волинській області. Послухати привітання архіпастиря і спів колядок зібрався весь особовий склад, усі атестовані працівники апарату – усього понад триста чоловік.
Також колядники завітали до працівників Волинської обласної державної телерадіокомпанії, де владика вручив від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, ювіляру раднику директора ВОДТРК Святославу Пиріжку до його 70-ччя орден УПЦ Нестора Літописця 1-го ступеня, а директору ВОДТРК Ользі Куліш ікону святителя Миколая, побажавши ще довго працювати на радість лучан. Святослав Костянтинович та Ольга Володимирівна подякували владиці та гостям за колядки та подарунки і зауважили, що медіа проекти Волинської єпархії УПЦ є найбільш рейтинговими проектами ВОДТРК.
Також цього дня колядники завітали до редакцій газет «Волинь», «Віче», «Вісник і ко» та до редакції телекомпанії «Аверс».
Наступного дня 11 січня колядники на чолі з секретарем єпархії протоієреєм Миколаєм Бондаруком привітали Луцького міського голову Миколу Романюка та працівників міської ради зі святом Різдва Христового. Вони передали Миколі Романюку подарунок від керуючого Волинською єпархією, митрополита Ніфонта, привезений з Вифлиєму, як «символ перемоги, щоб міський голова переміг усі труднощі, мав особисте щастя та зробив щасливими лучан». Микола Романюк подякував представникам духовенства за колядки, різдвяні піснеспіви, і запевнив, що він і всі працівники міської ради повсякчас працюють на благо луцької громади.
Також колядували у: Волинському національному університеті імені Лесі Українки, в Апеляційному суді Волинської області, у Луцькому національному технічному університеті, у Приватбанку та Пенсійному Фонді Волинської області.
Керівникам усіх відвіданих установ обласного центру вручали дарунки православних святинь Палестини, а працівникам ікони зі Святої Землі.