Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.01.2011. БІЛА ЦЕРКВА. Відбувся перший концерт єпархіальної дитячої хорової школи

12 січня в приміщенні будинку культури ВАТ «Росава» м. Біла Церква відбулася концертна програма приурочена до свята Різдва Христового, яку підготовила Білоцерківська єпархіальна дитяча хорова школа.
На святковий захід було запрошено архієпископа Білоцерківського і Богуславського Митрофана, духовенство та жителів міста.
З вітальним словом до присутніх звернувся директор школи Субот Валентин Петрович. Він розповів про єпархіальну дитячу хорову школу її завдання та перспективи. Протягом трьох місяців роботи, з дітьми працювали талановиті та досвідчені фахівці, які вклали в наших вихованців частинку свого таланту. Наше завдання через музичне мистецтво та хоровий спів пробудити в дітях почуття любові до Бога, батьків та своєї Батьківщини, — підкреслив зокрема Валентин Петрович.
Під час концертної програми дітки співали колядки, народні та новорічні пісні, розказували вірші та загадки і виконували невеличкі твори на музичних інструментах, зокрема, на фортепіано, флейті та скрипці.
Роблячи підсумок свята, архієпископ Митрофан подякував дітям за чудовий концерт, за щирість та старанність, яку вони випромінювали, викладачам за їх труди, що за короткий проміжок часу навчили діток хорового співу та таланту гри на музичних інструментах.
З знак подяки юним хористам за виступ, архіпастир кожному вручив солодкий гостинець.
До речі. Дитячу єпархіальну хорову школу було створено по благословенню Високопреосвященнішого Митрофана, архієпископа Білоцерківського і Богуславського, з ціллю духовного та культурного відродження нашої держави, адже здавна окрасою кожного українського міста чи села були хори, що на високому професійному рівні виконували богослужбові піснеспіви, радували серця співвітчизників у свята, втішали їх і у скрутні часи. Саме церковні піснеспіви разом з народною піснею сформували обличчя вітчизняної хорової школи і прославили нашу землю далеко за межами Київщини.
У школі учні знайомляться з основами хорового мистецтва, вивчають богослужбові піснеспіви, здобувають початкову музичну освіту.