Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.01.2011. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбувся вечір колядок

9 січня 2011 року з благословення Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія у приміщенні обласної філармонії відбувся традиційний благодійний вечір колядок «Христос рождається – славімо його!»
Відкрив святкове дійство Архієрейський хор Свято-Покровського кафедрального собору м. Хмельницького (Регент – Людмила Іванішина) проспівавши тропар і кондак Різдву Христову і кілька народних колядок.
Після Архієрейського хору виступили лауреати Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів Олена Дзюбецька та Артем Ромасюков, проспівавши народні колядки у естрадній обробці, що представило виконання традиційних Різдвяних колядок у новому звучанні та видовищному оформленні.
Далі виступив церковний хор Свято-Воскресенського храму м. Красилова (Регент – Ольга Шаховалова).
Після якого молодіжний гурт «Ладовиці» Хмельницького Центру національного виховання учнівської молоді (Керівник – Ірина Телюх) відтворив на сцені народне дійство («Вертеп»), присвячене Різдву Христову та виконав кілька колядок.
Далі виступив церковний хор Свято-Різдво-Богородичного храму м.Хмельницького (Регент – Олена Назарова).
Після хору Свято-Різдво-Богородичного храму на сцені з’явився хор храму Казанської ікони Божої Матері м. Хмельницького (Регент – Олена Біленька), виконавши колядки у супроводі Різдвяного вертепу, який показали вихованці Недільної школи.
«Різдво Христове – одне з найвеличніших свят і чи не найбагатше за розмаїттям народних обрядів. Красиво й велично святкується Різдво на Україні» — такими словами ведучі представили наступного учасника концерту — зразковий дитячий фольклорний гурт «Берегиня» Хмельницької дитячої школи мистецтв (Керівник – Уляна Прокопишена), які виконали у народних костюмах чудові подільські колядки, які самі учні та керівники гурту записали у селах нашого краю.
Далі лауреатка Всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів та фестивалів Олена Дзюбецька та зразковий художній колектив України ансамбль стилізованого бального танцю «Альборадо» (Керівник – відмінник освіти України Наталя Мильнікова) виступили зі спільним номером, у якому відома колядка «Свята ніч» була виконана в супроводі танцювального номеру.
Останнім виступив найбільший за чисельністю учасників (140 чоловік) хор «Кадри» факультету початкового навчання Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії (Художній керівник – народний артист України Микола Балема, диригенти: Галина Яківчук та Василь Розгон).
Далі, під святкові дзвони, усі колективи вийшли на сцену і гуртом виконали колядку «Добрий вечір тобі!».
На завершення дійства до присутніх звернувся Митрополит Хмельницький та Старокостянтинівський Антоній. У архіпастирському вітанні Митрополит Антоній подякував колективам і організаторам свята і підкреслив, що усі ми повинні дякувати Богові за справжнє чудо можливості проведення таких заходів у дні Різдвяних свят не лише у храмах, але й у приміщенні філармонії. «Ще 20-30 років тому, і про це добре пам’ятають люди старшого покоління, ми не могли і мріяти про таке свято, — зазначив Владика Митрополит, — у нашому вечорі колядок немає і не може бути переможців, бо перемогли усі, адже усі ми з Богом!» — такими словами було завершене слово, після чого усім присутнім оголошено многолєтіє.