Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.01.2011. КИЇВ. В Національній опері відбулася традиційна благодійна Митрополича ялинка для дітей

7 січня, в день Різдва Христового, в Національній опері України імені Тараса Шевченка під патронатом Блаженнішого Митрополита Володимира відбулася традиційна святкова ялинка «Різдвяний Вертеп — 2011».
На святі також були присутні секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископ Макарівський Іларій, голова Синодального відділу у справах сім’ї єпископ Васильківський Пантелеімон. голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді архімандрит Іона (Черепанов).
Діти із обласних притулків, багатодітних сімей, дитбудинків сімейного типа та малозабезпечених родин змогли побувати на справжньому святі, здобути заряд веселого настрою. Зокрема, перед початком вистави у вестебюлі Національної опери, діти отримали з рук Блаженнішого Митрополита Володимира плитки шоколаду. Цього разу свято відвідало чимало дітей київського духовенства та учнів недільних шкіл столиці.
Урочистий захід, своєю промовою, відкрив Предстоятель Української Православної Церкви, в якій, зокрема, привітав присутніх із різдвяними і новорічними святами та побажав діткам Божого покрову та щасливого й радісного майбутнього.
«З ласки Божої ми маємо щасливу можливість ще один рік відмічати велике свято Різдва Христового, яке є справді великим по змісту, по формі та по значенню. Христос однаково відноситься до всіх нас, але особливе відношення Він має до дітей. Це Божественне Немовля кличе до Себе всіх і обіймає від року до року, щоби всі почули Його турботу. Шановні наші дітки, дорогі батьки та всі гості, нехай Господь буде милосердним до вашого життя, щоби ви як найкраще зросли у нашому суспільстві і потім служили Богові і людям», — сказав зокрема він.
Також зі святом присутніх привітав міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.
Протягом свята гості також почули різдвяні колядки у виконанні відомих артистів і хорових колективів України, та отримали солодкі подарунки від Синодального відділу УПЦ у справах молоді.